Faq-meest gestelde vragen aan een trouwfotograaf

Welkom

Mijn werkwijze

Mijn ideale klant

Welkom en dankjewel voor je interesse in bruiloftsfotografie. Waarschijnlijk heb je al een beetje zitten kijken op mijn site en wil je meer weten over mijn aanpak. Ik werk grotendeels met een journalistieke aanpak voor bruiloftsfotografie.

Dat geldt zowel voor de fotoshoot op locatie als voor foto's op de trouwdag. Je kunt meer informatie over mijn aanpak lezen in het volgende blog.

Poseren voor de camera

Ik kom uit een klein, nuchter boerendorpje vlakbij Hoogeveen in de provincie Drenthe. Zelf hou ik er niet van om voor de camera te gaan staan en ik kan het mij
daarom heel goed voorstellen dat het ongemakkelijk aanvoelt om op commando met zijn tweeën voor de camera te gaan poseren. Gelukkig is trouwfotografie in de loop van de jaren behoorlijk veranderd ! Het is jullie feestje en waarom iets doen wat niet fijn aanvoelt. Het is niet verplicht om een paar uur van tevoren een shoot te plannen ergens in het bos of kasteel.
Het kan, maar het hoeft niet.
Plan je bruiloft zoals jullie het willen en maak er een bijzondere dag van. Als het goed is trouwen jullie maar één keer.
Doe het vooral anders om je eigen unieke feestje te vieren.

Wat kunnen wij van je verwachten als bruidsfotograaf en wat is jouw stijl?

Mijn stijl is een verhaal vertellen van de 'mooiste dag' in je leven. Van jullie twee, degenen van wie je houdt en die geweldige locatie. Dat de foto's spontaan zijn en emoties oproepen van jullie bruiloft zodat je er jaren later nog het gevoel erbij kan voelen. Alsof je hem opnieuw beleefd. Daarom wil ik het liefst de hele dag met jullie doorbrengen. Net voor het aantrekken van de jurk tot net na de eerste dans.
Tijdens het voorbereiden ben ik zo min mogelijk 'aanwezig'.
Ik ben er wel, maar ik ga jullie zo min mogelijk vermoeien met allerlei aanwijzingen. Ik hou er van de kleine momenten en emoties vast te leggen. Het spontane en ongeregisseerd.
De verbaasde blik, de grappige ongelukjes en het onverwachte. De dingen die er echt toe doen. Waar je later nog om kunt lachen.

We willen je boeken als fotograaf, wat is de procedure?

.Jullie kunnen het contactformulier invullen op de website, maar je mag mij altijd direct een mail sturen of even bellen.
Na het checken van de datum nodig ik jullie graag uit voor een kennismakingsgesprek. Na het gesprek stuur ik jullie een offerte en mogen jullie mij binnen 7 dagen laten weten of jullie voor mij kiezen als fotograaf.

Hoe zorg je dat de foto's die je maakt niet verloren gaat?

Een geheugenkaart kan een keer kapot gaan. Ik werk met twee camera’s die 2 kaartsloten hebben. Alle foto’s die ik maak worden op 2 geheugenkaartjes tegelijk opgeslagen en de beelden worden op 3 plaatsen gebackupt.

Op welk tijdstip kunnen wij de fotoshoot het best plannen?

Plan de fotoshoot als het uitkomt vroeg in de ochtend of laat in de middag afhankelijk van het seizoen.

Wie kiest de locatie?

Jullie kiezen zelf de locatie. Dit kan een plek zijn die voor jullie bijzonder is. Een mooi bos, strand of pand. Overleggen is natuurlijk altijd mogelijk.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotoshoot?

Ongeveer een uur, maar een aantal keren op een dag een kwartiertje is nog fijner. Met name als je gekozen hebt voor een toffe locatie. Het mooie licht van de dag kan ieder moment anders zijn. Een uurtje voor de zonsondergang levert vaak mooie beelden en fantastisch licht op.

Hoe gaat de betalingsprocedure in zijn werk?

Na het ondertekenen van de offerte ontvangen jullie een factuur voor de reserveringskosten (30% van de totale kosten), met de ontvangst van deze betaling is de trouwdatum definitief voor jullie gereserveerd. 2 weken voor de grote dag dient het resterende bedrag door mij ontvangen te zijn.

Hoe snel ontvangen wij de foto's?

Jullie foto’s worden met zorg geback-upt, geselecteerd en bewerkt. Binnen 4 tot 6 weken lever ik de foto’s van de bruiloft.

Kunnen wij alle foto's ontvangen die jij hebt gemaakt?

Nee, ik lever geen RAW beelden (originele en onbewerkte foto's). Ik ga voor kwaliteit en deze kan ik alleen waarborgen als ik de selectie en nabewerking zelf doe. Zo ontvangen jullie foto's in mijn eigen kenmerkende stijl die met zorg geselecteerd en bewerkt.

Mogen wij de beelden gebruiken voor social media?

Natuurlijk mag dat, maar alleen met naamvermelding.
Foto’s mogen niet zonder toestemming van de fotograaf bewerkt worden met een app, filter of worden bijgesneden.

Gebruik je onze beelden online?

Het is mogelijk dat ik een kleine selectie van de beelden zal gebruiken voor mijn website, social media, marketing en wedstrijden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben geef dit van tevoren aan voor het tekenen van de offerte.

Maakt zich geen zorgen over de kleine dingen die er onverwacht gebeuren. Dat de dingen niet altijd gaan zoals ze gepland zijn en weer kunnen loslaten en genieten van de dag. Houdt van weinig geënsceneerde opnames.

Het is ontzettend belangrijk dat ik niet alleen wordt gevraagd, omdat je een trouwfotograaf nodig hebt, maar omdat je er 1 wilt die specifiek jouw verhaal van de dag in je leven vastlegt. Als dit aanvoelt als de perfecte match, stuur mij dan een e-mail en laten we gaan praten over je trouwdag!